Thengai Paal Sadam is a very simple dish and is easy to prepare. It is prepared with coconut milk and few spices. It is mildly flavored and less spicy, it pairs well with any spicy veg or non veg gravy.
Ingredients
நல்லெண்ணெய் - 2 Spoon
தேங்காய் பால் / Coconut Milk - 1 ¼ Cup
வெங்காயம் / Onion - 1
தக்காளி / Tomato - ½
சோம்பு / Fennel Seed
- ¼ Spoon
பட்டை / Cinnamon
- 1
லவங்கம் / Clove
- 3
ஏலக்காய் / Cardamom
- 1
பிரிஞ்சி இலை / Bay Leaf
- 2
பச்சை மிளகாய் / Green Chilli - 2
கறிவேப்பிலை / Curry Leaves - தேவையான அளவு / As Required
கொத்தமல்லி / Coriander Leaves
- தேவையான அளவு / As Required
உப்பு / Salt - தேவையான அளவு / As Required
இன்ஜி பூண்டு விழுது / Ginger Garlic Paste -1 Spoon
பாஸ்மதி அரிசி / Basmati Rice - 1 Cup
_____________________________________________________________
Chef Deena Dhayalan, famous for Adupankarai show in Jaya Tv and also for Anjaraipetti in Zee Tv is now in youtube on Chef Deena Kitchen (CDK) cooking traditional foods by visiting the traditional places
Subscribe to Chef Deena Kitchen (CDK) for more cooking videos.
Editing: Jagadish.V
#CDK Quick_Recipe
Follow him on
Facebook:
Instagram:
0 Comments